21 Şubat 2014 Cuma

Nurettin Yedigöl'ün Hayatı

Nurettin Yedigöl'ün Hayatı


1954 yılında Erzincan'da doğdu. Çocukluğu Erzincan'ın Y.Yaylalar köyünde geçen Nurettin lise öğrenimi görmek üzere Erzincan'a geçtiğinde çevresine ve ailesine yardımcı olmayı seven,sorumlu,fedakar, azimli kişiliğiyle bulunduğu her ortamda aranan insan olmuştu. 1974'ten sonra İstanbul'a gelen Nurettin, İşletme Fakültesi'nde okurken 1976-77 yıllarında İYÖD yönetiminde yer aldı.Bu süreçlerde MLSPB bünyesine katılan Nurettin özveri ve disiplinle çalışan bir yoldaş oldu. 
12 Nisan 1981 ' de istanbul idealtepede Karakol kurulmuş bir evde ele geçirildi . Polisler tarafından 1. Şubeye getirildikten sonra çok özel ve ağır işkencelere maruz kaldı. Derileri yakıldı . Bağırsakları delindi. .Kafasına çakılan çividen elektirik verildi . 5 gün sürekli tek ve özel işkencelerde adını bile söylemedi . Muhammet'ti polis karşısında adı ... Adını bile söylememenin ötesinde asla bağırmadı , acılar karşısında müthiş sakin, sessiz , suskundu. Sade bir direniştti onunkisi.Nurettin en son 17 Nisan 1981 ' de işkencedeki diğer devrimciler tarafından görüldü ve bir daha görülmedi. Son görüldüğünde çırılçıplaktı, kolları tutmuyordu, konuşamaz bir halde kan ve pislik içerisindeydi . 
Polisler hiç bir zaman bu isimde birini gözaltına almadıklarını söyledi . Hakkında açılan tüm davalar geri döndü . Nurettin yoldaş son derece mütevazi fedakar çalışkan ve sade bir insandı . Öyle yaşadı ve öyle öldü , öldürüldü . Cesedi hiç bir zaman bulunamadı ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder