21 Şubat 2014 Cuma

Ahmet Saner'in Hayatı

Ahmet Saner'in Hayatı

1959 yılında Trabzon ( Akçaabat ) da orta halli bir ailenin çocuğu olarak doğan Ahmet Saner, devrimci mücadele saflarına, bir çok devrimci yoldaşı gibi çok genç denecek yaşlarda katıldı . Ahmet ' in devrimci mücadelden yana tercihini yapışı , devrimci mücadeleye ve MLSPB saflarına katılımı İstanbul ' da okuduğu lise yıllarına dayanır . Devrimci mücadeleye THKP - C ye duyduğu sempati ile adımını atan Ahmet , devrimci faaliyetlere , örgütlü mücadeleye THKP - C ' nin ideolojik - politik - örgütsel hattı temelinde mücadeleye atılmış olan MLSPB saflarında bir tercih yaparak başladı . 
Ahmet Saner , İstanbul Devrimci Ortaöğrenim Derneği ( İDÖD ) , İstanbul Ortaöğretim Derneği ( İÖD ) , İstanbul Yurtsever Devrimci Öğrenim Derneği ( İYDÖD ) , ve İstanbul Demokratik Gençlik Derneği ( İDGD ) derneklerinin içerisinde bazılarını bizzat kuruluşuna da katılarak , yöneticilik düzeylerinde yer alarak , örgütlenme ve mücadele etkinliklerinde bulundu . Dönemin devrimci gençliğinin İstanbul ' da gerçekleştirdiği eylemliliklerde bir MLSPB sempatizanı olarak yerini aldı ve çeşitli düzeylerde faaliyetlerde bulundu . 
1979 sonları ve 1980 ' li yılların başlarına kadar MLSPB ' ye bağlı olarak DEVRİMCİ KURTULUŞ çalışmaları içerisinde faaliyet yürüten ve bir çok silahlı devrimci eylemde yer alan Ahmet , bu sürece kadar hem MLSPB ' nin mücadelesinin gelişmesine önemli katkılarda bulundu ve hem de kendisinin politik askeri olarak gelişmesini sağladı . Ahmet 1979 sonları ve 1980 başlarında MLSPB ' nin bir üyesi olarak yeni bir sürece girdi . 1979 - 1980 yılları MLSPB ' nin silahlı mücadelesinin atılım yaptığı ve boyutlarını yükseldiği yıllardı . Yılların devrimci çalışmalarının pratiği içinde yetişmiş olan Ahmet , MLSPB' nin bu süreçte örgütlediği bir çok gerilla eyleminde yer aldı . Ahmet , Şişli , Levent , Okmeydanı , Kasımpaşa vb. bölgelerinde çalışmalar yürüten MLSPB hücrelerinden birinde görevliydi . 
MLSPB , ABD ' nin Türkiye ' deki ajanlarından Amerikalı subay SAM NOVELLO ve onun aracılığıyla CIA ' ya hizmet eden ALİ SABRİ BAYTAR' ın ölümle cezalandırılmasına karar vermişti . 16 Nisan 1980 ' de Etiler ' de gerçekleştirilecek olan bu eylemde , aynı hücrede görevli olan ve bir çok askeri operasyonu başarı ile sonuçlandırmış olan Hakkı Kolgu , Kadir Tandoğan ve Ahmet Saner görevlendirilmişti . Cezalandırma eylemini başarıyla tamamlayan bu üç MLSPB gerillası eylemden sonra polis tarafından çembere alındılar . Polisle çatışma ve uzun kovalamacalar sonucu savaşçılardan ikisi yaralı olmak üzere ele geçirildiler . Yaralı ele geçirilenlerden Hakkı Kolgu kaldırıldığı hastanede gerekli bakım olmadığından şehit oldu . Ahmet ise , yoldaşı Kadir ile birlikte tutuklandı . Tutuklu bulundukları cezaevlerinde devrimci direnişi ödünsüz olarak sürdüren Ahmet ve Kadir , askeri faşist cuntanın askeri mahkemesinde alel acele idam cezasına çarptırıldılar . Hem de MLSPB toplu davasından özel olarak ayırıp duruşmalarda ( aynı dönemde MLSPB toplu davası da devam etmesine rağmen ) kısa sürede idam cezası verdiler . Faşist generaller Kadir ve Ahmet ' i , bir ABD üst düzey heyetinin Türkiye ' ye yaptıkları bir ziyaret sırasında , 25 Hazıran 1981 ' de idam ettiler. Böylece Amerikalı "dostlar" ın karşılama töreni yapılmış oluyordu. 
Ahmet , işçi sınıfı ve emekçi halkların kurtuluşu yolunda kararlı ve militan bir mücadele yürüttü . Aynı kararlılıkla darağacına , sloganlarımızı haykırarak , marşlarımızı söyleyerek çıktı . O , devrimin bayrağını yükseklerde dalgalandırdı . 
Her haziran ayı , ABD emperyalizminin ve işbirlikçilerinin korkulu günleri olacak , Ahmet devrimin yüce şehitleri arasında mücadelemizin itici sembolü olarak hep yaşayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder